Mitä tarkoittaa lähtöpäivä?
Lähtöpäivä on matkustuspäivä, jolloin saavut kohteeseen. Ensimmäinen aktiviteettipäivä on ohjelmassa seuraavana aamuna. Ohjelmasta riippuen lähtöpäivä on vapaasti valittavissa tai lähdöt ovat vain tiettynä viikonpäivänä (esim. lauantaisin).
Sisältyvätkö lennot hintaan?
Lennot eivät koskaan sisälly matkapaketin hintaan emmekä hoida lentovarauksia. Kunkin matkakuvauksen yhteydessä on tietoa lentoyhteyksistä kohteeseen. Lue lisää lennoista täältä.
Mitä tarkoittavat vaikeusasteet?
Lue lisää matkojen vaikeusasteista täältä.
Milloin matka pitää varata?
Joillekin matkoille on olemassa takaraja, johon mennessä matka on viimeistään varattava, esim. 25 pv tai 40 pv ennen toivottua lähtöpäivää. Mahdollinen aikaraja on mainittu kunkin ohjelmakuvauksen Hyvä tietää -osiossa.
Vaikka takarajaa varaukselle ei ole, on suositeltavaa lyödä suunnitelmat lukkoon hyvissä ajoin, varsinkin jos tarkoituksesi on matkustaa suosituimman kesälomakauden (heinä-syyskuu) aikana ja / tai isommalla porukalla. Vilkkaimman kesäsesongin ulkopuolella matka onnistuu usein lyhyemmälläkin varoitusajalla, paitsi jos matkasi osuu jonkin tapahtuman tai messujen ajankohtaan, majoitusten saaminen voi olla haastavaa. Kunnon Lomilla tai yhteistyökumppaneilla ei ole majoituskiintiöitä, joten majoitusten saatavuus tarkistetaan aina erikseen.
Millaisia vuokrapyöriä on tarjolla?
Saatavilla olevat pyörämallit vaihtelevat kohteesta riippuen. Löydät tarkat tiedot pyörämalleista kunkin matkakuvauksen Pyörän vuokraus -osiosta. Sähköpyöriä on vuokrattavissa kaikille matkoille.
Miten lataan sähköpyörän akun?
Sähköpyörien akut ovat irrotettavia ja lataus on mahdollista hotellihuoneessasi ilta- ja yöaikaan. Akun lataaminen pyöräilypäivän aikana ei ole normaalisti tarpeellista.
Mitä teen jos pyörän rengas puhkeaa?
Vuokrapyörissä on yleisesti pistosuojatut renkaat ja rengasrikot ovat harvinaisia, mutta mahdollisia.
Omatoimiselle pyörämatkalle osallistuvan tulee tietää, miten pyörän sisuskumi paikataan tai vaihdetaan. Vuokrapyörän mukana tulevassa työkalupakkauksessa on puhjenneen renkaan korjaamiseen tarvittavat työkalut (useimmiten myös uusi sisuskumi).
Mitä tarkoittaa gps-navigointi?
GPS-navigointia varten tarvitset oman älypuhelimen lisäksi matkapakettiin kuuluvan karttasovelluksen tai jonkin sovelluskaupasta ladattavan sovelluksen. Sovellus näyttää sijaintisi reaaliajassa ja ohjaa sinua reitillä esimerkiksi käännöksin ja etäisyystiedoin. GPS-navigoinnin avulla reitin seuraaminen on sujuvaa, ja huomaat nopeasti, jos esimerkiksi käännyt väärään suuntaan.
Useimmilla matkoilla hintaan sisältyy info- ja karttasovellus, joka sisältää gps-navigoinnin sekä matkainfoa. Ohjeet sovelluksen lataamiseen ja tunnukset toimitetaan ennen matkaa. Gps-navigointi on käytettävissä myös offline-tilassa. Monille matkoille paperikarttoja ja reittiohjeita ei ole enää saatavilla, vaan käytössä on ainoastaan puhelinsovellus.
Osalle matkoista on painetun karttamateriaalin tueksi saatavilla reitin gpx-tiedostot älypuhelimen karttasovellukseen (tai gps-laitteelle) siirrettäväksi. Karttasovelluksia on ladattavissa sovelluskaupasta (App Store, Play Kauppa) ja tarjolla on useita maksuttomia vaihtoehtoja (Maps.me, Windy Maps, Komoot jne). Maksullisissa versioissa on yleensä lisäominaisuuksia, esim. rajaton määrä karttapohjia. Alueen kattavat offline-kartat kannattaa ladata kotona ennen matkaa ja tutustua huolellisesti sovelluksen toimintaan.
Huom. Riippuen puhelimen akun kunnosta, varavirtalähde voi olla karttasovellusta käytettäessä tarpeen. Lisäksi on suositeltavaa ottaa mukaan omalle puhelinmallille sopiva ohjaustankoon kiinnitettävä vesitiivis suojakotelo. Näitä voi hankkia useimmista pyöräilytarvikkeita myyvistä liikkeistä.